Üçüncü Güç adıyla tanınan Hümanistik Psikolojinin babası Abraham Maslow, “İnsan doğası ancak objektif ile sübjektif bir arada ele alındığında anlaşılabilir. Bireyin ne olduğunu değil, ne olabileceğini, ne gibi potansiyeller barındırdığını incelemek insan türünün mutluluğu ve geleceği açısından çok önemlidir” diyor.
Maslow’un başını çektiği hümanist psikologlara dek bilimsel bakış, insanın eksikliklerine yoğunlaşıyordu, gücüne ve potansiyeline değil. Oysa Maslow’un inancına göre ruh sağlığı anlaşılmadan ruh hastalıkları anlaşılamaz. Maslow’un yaklaşımında söz konusu olan, diğer teorilerin kökten reddi değil, farklı bakış açılarını bütünsel bir kavrayış haline getirmektir.
İnsan Olmanın Psikolojisi’nde bulacağınız işte bu bütünlükçü bakış.
Hümanist psikolojinin temel kitabı!
seyhan –
Nil bu kitabı tavsiye ettiğinde; “Bu kitabı okumak hayatımın dönüm noktasıydı” demişti. Şimdi nedenini çok iyi anlıyorum. Kendisiyle bütünleşiyor. Hayatının amacını bu satırlarda keşfetmiş olmalı.
Kendini gerçekleştirme yolunda olan herkese kılavuz olabilecek, şahane bir kaynak kitap. Hümanist Psikoloji’nin temel kitabı! Öğretmenler,özellikle sizlere tavsiye ediyorum. Sevgiyle..